Vitamine K (dat bestaat uit de varianten K1 en K2) is belangrijk voor een goede bloedstolling. Vitamine K1 zit in groene bladgroenten en plantaardige oliën, en in kleinere hoeveelheden ook in fruit, zuivel en brood. Vitamine K2 kan in de darm gevormd worden uit vitamine K1, en komt in kleine hoeveelheden voor in lever, kaas en eigeel. Een voedingsbron dat rijk is aan vitamine K2 is natto, een Japans sojaproduct.
Voldoende vitamine K en jouw gezondheid
Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met de inname van voldoende vitamine K.
iGene Paspoort
iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of voldoende vitamine K voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.