X

IS EEN DNA-TEST IETS VOOR MIJ?

Bewerkt vlees

Bewerkt vlees is vlees dat gerookt, gezouten of gedroogd is, meestal bedoeld om de houdbaarheid te verhogen. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat bewerkte vleesproducten een negatieve invloed hebben op de gezondheid. De negatieve gezondheidseffecten zijn op dit moment nog niet toegeschreven aan een specifieke component. Aan bewerkte vleesproducten zijn vaak conserveringsmiddelen zoals nitraat of nitriet toegevoegd. Bewerkt vlees bevat ook vaak meer verzadigde vetzuren dan onbewerkt vlees. Voorbeelden van bewerkt vlees zijn vleeswaren zoals ham, salami en leverworst en vleesproducten zoals worst, hamburgers en gekruid en gemarineerd vlees. Gehakt behoort niet tot bewerkt vlees. Het meeste bewerkte vlees is rood vlees.

Bewerkt vlees en jouw gezondheid

Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met het nuttigen van bewerkt vlees.

iGene Paspoort

iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of een verminderde inname van bewerkt vlees voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.

logo iGene

© Copyright 2024 - iGene | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring
iGene / Oude Haven 102 / 6511 XH Nijmegen / +31 (0)10 310 4200 info@igene.eu